Er werd heftig gereageerd toen Nintento bekend maakte dat de release van de Pokémon GO Plus armband uitgesteld wordt tot september. De emoties liepen uiteen, waarbij de één wel begrip had voor Nintento en de ander direct het spel gede-installeerd heeft. Bij verschillende webshops kun je de armband nog steeds pre-orderen. Bij Bol.com kun je alleen je e-mailadres achterlaten en genotificeerd worden als het apparaat beschikbaar is.

Een officiële berichtgeving voor deze vertraging is dat de focus nu ligt op het spel zelf. Het spel moet nog op vele plekken verbeterd worden en dit kost tijd. Daarnaast wordt het spel continu geüpdatet met nieuwe functionaliteiten. Dit is begrijpelijk, maar natuurlijk zonde als dit ten kosten gaat van de GO Plus. Vele fans hebben zich verheugd op de armband en zijn nu teleurgesteld. Iedereen houdt er rekening mee dat het bedrijf niet op dit succes had gerekend. Achteraf was het beter geweest om de armband nog niet bekend te maken, totdat ze konden voldoen aan de vraag. Ze hadden van te voren kunnen weten dat de vraag hoog was (20 miljoen spelers op de eerste dag).

Op de straten, stations en parken begin je nu langzaam te merken dat de populariteit afneemt. Alleen de die-hards blijven doorspelen en de fun is er een beetje van af.

Dat ze druk bezig zijn met de app zelf is te merken. Er komt regelmatig een update voorbij met nieuwe functionaliteiten of bugfixes. Een aantal dagen geleden is de nieuwe update Pokémon Go Appraisal gereleaset, waarmee je Pokémon kunt evalueren en informatie kunt krijgen over je Pokémon. Teamleiders kunnen je vertellen hoe sterk jouw Pokémon kan worden. Deze functie kun je alleen gebruiken vanaf level 5.

De hamvraag is nu: Ga jij de Pokémon GO Plus armband nog kopen ondanks de vertraging?