Pokémon GO Plus accessoire

Hoewel de Pokémon GO Plus nog niet officieel gereleaset is, proberen wij jou zo veel mogelijk te vertellen over deze nieuwe smartband. De kleine portable accessoire kan om de pols gedragen worden met de meegeleverde polsband. De wearable is ook vastgeklikt te zien aan iemand zijn borstzak, dat betekent dus dat je hem overal kunt bevestigen, of zelfs los in je zak.

Het belangrijkste van het apparaatje is de notificatie van wanneer er een Pokémon in de buurt is. Het is een hulpmiddel bij het vangen en zoeken van verschillende Pokémon. Zodra er een Pokémon in de buurt is licht een LED lamp op en voel je een trilling. Het is helaas niet mogelijk om te zien welke Pokémon het is. Hiervoor dien je op smartphone te kijken en de Pokémon GO app te openen. Wel kun je de Pokémon proberen te vangen door op de knop van de Pokémon GO Plus de drukken. Er wordt dan een Pokéball gegooid en je ontvangt een notificatie als de Pokémon succesvol is gevangen. Pokémons die je niet eerder bent tegengekomen moeten met de smartphone gevangen worden.

Naast notificaties van Pokémon in de buurt en het vangen van Pokémons, krijg je ook een melding als je langs PokéStops loopt. Dit zijn locaties waar je items kunt krijgen, zoals Pokéballs of eggs. Door op de knop te klikken kun je de items toevoegen aan jouw spel.

Heb ik de Pokémon GO Plus nodig?

Het is slechts een verlengde van de Pokémon GO app en biedt hulp bij het vangen en vinden van Pokémons. Het is niet nodig voor de totale Pokémons ervaring, daarvoor heb je gewoon je smartphone nodig. Heb jij moeite met Pokémons vinden of kost het je te veel tijd, dan kan je overwegen om de Pokémon GO Plus aan te schaffen. Je kunt de Pokémon GO Plus gewoon dragen om je pols, je dagelijkse dingen doen, en wanneer je genotificeerd wordt de Pokémon vangen.

Werkt de Pokémon GO Plus met mijn smartphone?

Op het moment van schrijven is de armband nog niet officieel gereleaset. Wat tot nu toe bekend is, is dat de armband alleen nog maar werkt met iOS. De ontwikkelaars zijn hard aan het programmeren om het voor de release compatible te maken met Android. Dit gaat hoogstwaarschijnlijk wel lukken, maar wij willen je bij dezen alvast waarschuwen dat dit nog niet zeker is. Met veel devices is het zo dat deze eerder compatible zijn met Android dan met iOS.

De GO Plus is voor nu dus alleen compatibel met de iPhone 5, 5c, 5s, SE, 6, 6s, 6 Plus en 6s Plus met iOS 8 of hoger.

Pokémon GO Plus het apparaat

Wat zijn de Pokemon GO  Plus specificaties?

In de doos zit uiteraard het apparaat dat lijkt op een Pokéball. Daarnaast krijg je een polsband dat gemaakt is van polyester en zit er een knoopcel batterij in de verpakking. De batterij is vervangbaar door een nieuwe. De armband heeft een grootte van 46 x 33 x 17,5 cm en weegt ongeveer 13 gram. Je zult dus nauwelijks voelen dat je hem om je pols draagt.

Wat is de prijs van de Pokémon Go Plus?

De prijs bij Coolblue, Bol.com, Bart Smit en Intertoys is momenteel exact hetzelfde. Dit is vastgesteld op €39,99. Bij deze winkels kun je de GO Plus pre-orderen. Mogelijk zal de device in de toekomst goedkoper worden.

Wanneer kan ik de Pokemon Go Plus kopen?

Op de website staat een datum van verzending van 31 augustus, dit is dat ook de release date die wij aanhouden. De pre-orders zijn bij alle grote webwinkels al gestart. Bekijk onze website om te zien bij welke webwinkels je het beste de GO Plus kunt kopen.