Speel Pokémon GO op je Smartphone

Vanaf vandaag is de Pokémon GO Plus armband eindelijk overal in Nederland verkrijgbaar. Na meerdere verschoven deadlines en maanden wachten, is de GO Plus eindelijk op de Nederlandse markt. De armband was al enige tijd te pre-orderen bij grote webshops, zoals Bol, Coolblue en Bart Smit.

De Pokémon GO hype is nog niet voorbij, integendeel het groeit nog steeds met de dag. De app was in slechts vijf dagen de populairste app in de Play Store van Google. Daarmee versloeg de app spellen, zoals Candy Crush en Angry Birds. De app is razend populair en werd op zowel Android als iOS toestellen bijna 7 miljoen keer per dag gedownload. Social media, online kranten en blogs werden overspoelt met berichten over Pokémon GO. Iedereen speelde het en deelde zijn ervaring. Een nieuwe rage was geboren.

Vandaag, 16 september 2016, is de eerste officiële accessoire voor de Pokémon GO app gelanceerd.  Met de armband, dat lijkt op een smartwatch, kun je nog makkelijker Pokémons vangen. Eerder werd er al een (onofficieel) speciaal hoesje gelanceerd om de monsters makkelijk te vangen, waarmee je alleen naar boven hoefde te swipen. De armband maakt het nog gemakkelijker door het te versimpelen met één druk op de knop. Een LED lampje in de GO Plus licht op en je weet dat er een Pokémon in de buurt is. Met één klik op de knop kun je de Pokémon vangen.

Het accessoire geeft daarnaast ook aan als er een Pokéstop in de buurt is. Dit wordt weergegeven door een knipperende LED lamp en een korte trilling. Met één druk op de knop kun je de Pokéstop legen en de items in je inventory plaatsen.

Je kunt de Pokémon GO app op de achtergrond van je telefoon laten draaien en de armband omhouden. De armband zal dan alsnog Pokémons en Pokéstops registreren en je waarschuwen als er iets in de buurt is.

Pokémon GO Plus Blauwe LED Licht
Pokémon GO Plus Batterij

De vraag van vandaag is of de webshops een ruime voorraad aan armbanden hebben om vandaag te leveren. Bezoekers van gopluskopen.nl die hebben gepre-orderd krijgen natuurlijk voorrang op hun bestelling en kunnen het accessoire wellicht vandaag thuis verwachten.  Mensen die vandaag de GO Plus gaan kopen moeten waarschijnlijk nog even wachten vanwege de grote vraag.

In sommige landen is de Pokémon GO Plus een dag eerder geleverd. Mensen hebben vandaag dus al een aantal tips gegeven over de device. Eén van de gebreken is dat het apparaat niet rechargeable is. De batterij dient zelf vervangen te worden.