Screenshot iPhone Snorlax Gevangen

De Pokémon GO armband is meer dan een week uit en veel van jullie hebben deze accessoire al uitvoerig getest. De standaardfunctionaliteiten ken je natuurlijk al en die heb je al overal gelezen. Wij hebben onderzoek gedaan naar feitjes die jij nog niet kent en deze in een lijst geplaatst.

#1: Batterijleven

Voor de release was het al bekend dat de GO+ niet oplaadbaar was en dat er een speciale knoopcel batterij in zit. Deze batterij is klein, rond en vervangbaar. De type batterij die in de Pokémon GO+ gaat is CR2032. Deze zijn bij veel online webshops verkrijgbaar voor ongeveer €3 – €5. De batterij gaat ongeveer 100 dagen mee, afhankelijk hoeveel je de armband gebruikt.

#2 Je kunt ook Pokémons vangen met een hoge CP

Er gaan veel geruchten rond dat de kans dat een Pokémon wegrent groter is dan met de GO app. Daarnaast zeggen veel mensen alleen Pokémons te vangen met een lage CP. Nintendo heeft in een officieel bericht al aangegeven dat de kans dat je een Pokémon vangt even groot is als met de app. Nadeel van de armband is dat je geen Master/Great-Balls of berries kunt gebruiken. Wij zijn in ieder geval iemand tegengekomen die een Snorlax van CP 2109 met de Pokémon GO Plus heeft gevangen. Wij hebben zijn screenshot toegevoegd. Daarnaast kun je zien dat de meeste Pokémons die hij de afgelopen 2 uur is tegengekomen succesvol gevangen heeft.

#3 De betekenis van de LED kleuren op de GO Plus

De bekende kleuren zoals blauw en groen zal je onderhand al kennen, maar wellicht hebben wij nog een paar LED combinaties die jij nog niet kent.

Blauw licht:

Betekent dat je in de buurt bent van een Pokéstop. De armband geeft blauw licht zonder vibratie als de armband niet in verbinding staat met je smartphone.

Groen licht:

Betekent dat er een Pokémon in de buurt is die al in je Pokedex voorkomt. Als je een Pokémon succesvol vangt zullen alle kleuren oplichten en een knipperend effect geven.

Geel licht:

Betekent dat er een Pokémon in de buurt is die je nog niet hebt gevangen. Je zult dus je smartphone moeten pakken om deze Pokémon toch te kunnen vangen.

Rood licht:

Kan verschillende dingen beteken:

  • Je hebt de Pokémon die je probeert te vangen, niet gevangen
  • Je hebt geen Pokéballs meer (let op: Great en Masterballs tellen niet mee)
  • Je Pokémon of item inventory zit vol

Wit licht:

Geeft het effect weer als een Pokémon in de Pokéball zit.

Alle kleuren doorelkaar:

Je hebt een Pokémon gevangen of alle items uit een Pokéstop opgehaald.

GO+ Knipperend LED Licht
GO Plus armband van binnen

#4 Je kunt de Pokémon GO+ resetten

Als je problemen hebt met het uitvoeren van updates kun je het beste de Pokémon GO Plus resetten. Dit doe je door de knop lang ingedrukt te houden totdat het blauwe lampje aan blijft staan. Laat de knop los en druk er vervolgens weer op totdat de armband vibreert.

#5 Pokémon GO Plus van binnen

Niet echt een feitje maar er is iemand zo gek geweest om zijn Pokémon GO Plus uit elkaar te halen. Voor de mensen die benieuwd zijn hoe dat eruit ziet, hebben wij hiernaast voor jou de binnenkant van een GO Plus geplaatst.